OKAZJA - Biowin Przysmak babci czesławy - do pasztetu drobiowego 310006


  • Sortowanie:  






Wspaniała mieszanka ziół podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów.
Idealna do wykorzystania w przepisie na 2 ,,keksówki'' pysznego pasztetu drobiowego:
Składniki:

  • 0,75 kg udek z kurczaka,
  • 0,75 kg udźca z indyka,
  • 0,5 kg wątróbek drobiowych,
  • 4 jaja,
  • 1 marchew, 1 pietruszka, 10 dag suszonych grzybów, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, 2 cebule,
  • 125 ml śmietany 36%,
  • odrobina oleju do smażenia,
  • do przygotowania formy: masło, bułka tarta.

Mięso, grzyby i warzywa wkładamy do rondla. Zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu do miękkości Odstawiamy do ostygnięcia. Pokrojoną w krążki cebulę szklimy na oleju i dodajemy oczyszczone wątróbki. Smażymy razem przez kilka minut. Wytrybowane mięsa miksujemy wraz z wątróbką, warzywami i grzybami lub mielimy trzykrotnie przez maszynkę. Do masy wbijamy jaja, dodajemy śmietanę i mieszankę ziołową ,,Przysmak Babci Czesławy''. Solimy wedle uznania. Dla wzbogacenia smaku możemy dolać kieliszek koniaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wkładamy masę mięsną i dobrze ugniatamy łyżką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180oC.
Podajemy z żurawiną, chrzanem, grzybkami marynowanymi, śliwkami lub gruszkami w occie.
Ilość mieszanki ziołowej należy dodać wedle własnych upodobań smakowych.

Wymiary:

Szerokość produktu: 7cm
Głębokość produktu: 4cm
Wysokość produktu: 17cm

Wszystkie Urządzenia są fabrycznie nowe i oryginalnie zapakowane. Do każdego zakupionego produktu dodajemy paragon lub fakturę vat.


Podobne produkty